Menu

Fieldwork Foundation het goede doel van 2018

2 maart 2018

De organisatie van Footgolf Nijmegen heeft als goede doel voor 2018 de Fieldwork Foundation van Robbie Veenendaal gekozen.  Hieronder een korte introductie van de Fieldwork Foundation:

Robbie Veenendaal, voorzitter van Fieldwork Foundation, liep al enige tijd rond met het idee zich in te willen zetten voor het ‘goede doel’. Gedurende zijn zoektocht naar een stichting, merkte hij dat hij de lokale doelen mistte: “Ik zag genoeg leed in en om Nijmegen maar geen enkele stichting in de regio focust zich daarop. Daarbij wilde ik zeker weten dat elke euro goed besteed zou worden en er niks aan de ‘strijkstok’ bleef hangen.” Uiteindelijk lag de oplossing voor handen. Er moest een nieuwe stichting worden opgericht: Fieldwork Foundation.

De naam Fieldwork Foundation is ontstaan uit de gedachte dat de stichting mensen ‘uit het veld’ nodig heeft om ervoor te zorgen dat het leed wordt bestreden. Inmiddels telt de stichting 11 vrijwilligers, heeft het een officiële ANBI-status en zijn er nauwe banden met hulpverleners uit de regio. Robbie: “Ik denk dat de kracht van onze stichting zit in de contacten met wijkagenten, maatschappelijk werkers, (huis)artsen en andere hulpverleners. Zij weten immers waar het leed zich concentreert en weten ook hoe wij met acties en investeringen het grootste effect bereiken”.

Fieldwork Foundation richt zich niet op een bepaalde doelgroep. De stichting heeft als missie: het bestrijden van leed. Bijvoorbeeld in de vorm van een ‘bonte avond’ in een verzorgingstehuis voor 120 ouderen. Of door fietsen te schenken aan de moeders in het Blijf-van-mijn-Lijf-huis zodat zij hun kinderen naar school kunnen brengen. Robbie: “Onlangs benaderde een wijkagent me. Hij vertelde dat een vrouw hoogzwanger was en op de betonnen vloer sliep. Dit konden we natuurlijk niet laten gebeuren. Via een inzamelingsactie hebben wij ervoor gezorgd dat haar woning zó ingericht werd dat ze klaar was voor de komst van haar baby”.

www.fieldworkfoundation.nl

Wij hopen natuurlijk dat we voor de Fieldwork Foundation een mooi bedrag kunnen  ophalen!

 

Terug naar nieuwsoverzicht